0

Babette

Hoe anderen mij omschrijven, samengevat in één stuk.

“Babette is het type waar je naast gaat zitten op een verjaardag of feest, puur omdat haar energie fijn en relaxed aanvoelt. En voordat je het weet heb je binnen 23 minuten je hele levensverhaal verteld, 8 goede adviezen gekregen die je direct oprecht en spot-on raken. Ze voelt heel goed aan op energie-niveau wat je nodig hebt en waar je (emotionele) blokkades zitten. Maar daarnaast is ze ook heel praktisch. Dit door haar achtergrond als ondernemer, ontwerper, tekst schrijver en social media manager – deze ervaring neemt ze allemaal mee in het gesprek, in haar coaching. Dat is Babette. Sprankelend, creatief en oplossingsgericht. Naast dat ze graag haar kennis en ervaring deelt op een fijne manier, staat ze helemaal in dienst van jou en je energie: om geleidelijk blokkades weg te nemen en daarna te focussen op the fun part: groei, leren en in contact staan met jezelf. Om vanuit daar je (business- of persoonlijke-) leven zó vorm te geven dat je (weer) voelt dat je leeft.”

 

 

Ik coach mensen doordat mijn eigen pad en (levens)ervaring mij zóveel handvatten en inzichten gaven dat ik niet anders kan dan dat delen. Op het moment dat ik naar mijn gevoel leerde luisteren, viel alles om mij heen op zijn plek.

Ik heb mijn hart gevolgd op zoveel momenten, en dat alles bracht mij iets moois.

Toen ik 18 was: vloog ik in mijn eentje op 21 september 2017 voor een jaar naar Australie en Nieuw Zeeland.
Toen ik 20 was: werd ik verliefd op Tim, en verhuisde ik hem achterna (naar Amersfoort)
Toen ik 21 was: studeerde ik Facility Management op de HU, en voelde al heel snel dat ik extra wilde ondernemen binnen de opleiding, omdat ik de opleiding zelf nogal deprimerend vond. Teveel structuur, cijfer-gedreven en abstract. Daarom zocht ik de mensen-gevoel-passie-intuitie onderdelen in het organiseren van evenementen, het volgen van een coach-minor en het coachen van mbo studenten.
Toen ik 23 was: was mijn eerste bedrijf geboren: Babi Desi. Ik schreef verhalen en gedichten en publiceerde deze op mijn eerste website.
Toen ik 25 was: studeerde ik af, met inmiddels veel ervaring in projecten, evenementen en coaching van mede- (en mbo) studenten.

Het jaar daarna werkte ik als social media manager bij een evenementen/horeca organisatie. Werd ik bureau manager bij een coach praktijk, en aansluitend werkte ik bij een ontwerpstudio in Amsterdam als project- en traffic manager en, later, als letter artiest.

Toen ik 26 was: startte ik mijn eerste, officiële (KVK geregistreerde) bedrijf. Babette Schrijft. Ik stortte mij (dit was van 2016 tot 2019) op alles met letters. Krijtborden, babykaarten, ontwerpen, logo’s. Maar ook teksten, social media beheer en pers artikelen. Ik gaf door het hele land (krijtbord) trainingen aan bedrijven zoals Unilever, PLUS supermarkt, Landal Greenparks. Ik deed heel veel, en mijn ‘bedrijfje’ veranderde al snel in een druk bedrijf, waarin ik meer dan 5 dagen per week bezet was met meerdere opdrachtgevers.

Toen ik 29 was: veranderde mijn business steeds meer. Ik deed zóveel, dat ik het gevoel had achterin mijn eigen bus te zitten. Drie keer raden wie er aan het stuur zaten? Mijn klanten. Ik deed alle klussen die binnen kwamen onder het mom ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Wat resulteerde in zóveel verschillende uitingen, dat ik focus miste. En plezier. Mijn agenda was chaos. Ik verdiende goed, maar genoot nauwelijks van de indeling van mijn week.

Ik voelde dat er meer was dan dit.

Toen wist ik het: ontwerpen vind ik tof. Coachen vind ik nog steeds helemaal te gek.
Op een vrijdag besloot ik om mijn bedrijf om te gooien en direct met alles te stoppen wat niet meer bijdraagt aan wie ik wil zijn, en wat ik het liefste doe. Dezelfde maandag deelde ik met al mijn opdrachtgevers dat ik vervanger had gevonden, omdat ik ging stoppen met de klus. En de dag erna, op dinsdag, focuste ik mij alleen nog op dat wat ik het liefste doe.

Nu ben ik 30: en heb ik mijn eigen coachstudio. Ik ben trainer, coach, en spreker. Ik ontvang mensen die op zoek zijn naar persoonlijke of zakelijke ontwikkeling in mijn studio in Amersfoort. Ik spreek tijdens seminars en masterclasses over De Wet van Aantrekking en hoe dit je helpt in groei, liefde en alles eromheen.

En belangrijker nog: ik geniet. Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik voel dat ik op het pad zit wat voor mij is. En dat is een pad waarin ik mijn (werk-, reis-, mensen-, burn-out-, coach-, ontwerp-, ondernemers-) ervaring inzet om jong en oud te helpen een rijker leven te gaan leven. Een leven vanuit intuïtie, vanuit je hart in plaats van je hoofd. Een plek van rust, vertrouwen, lachen, geluk. Dát is mijn leven. En het is mijn missie om jou te coachen in het (her)ontdekken van jouw missie, en daaromheen je relaties, je baan of bedrijf.


Wie ben ik buiten mijn bedrijf?

 • Ik ben geboren op 20 augustus 1989
 • Opgegroeid in Almere Haven
 • Ik ben de jongste van 3 zussen
 • Alledrie hebben we iets reislustigs. Zo woonde Kim een paar jaar in Amerika, studeerde Nicky Spaans in Spanje en woonde ik in Australie/Nieuw Zeeland voor 1 jaar
 • Ik ben sinds oktober 2009 samen met Tim, de liefde van mijn leven
 • We trouwden op 13 februari 2018 in Amersfoort
 • We hebben een hondje, hij heet Ovide. Hij woont sinds december 2018 bij ons. Ja, van Ovide en zijn vriendjes 😉
 • Ik ben dol op reizen, Tim ook. Landen die ik/we hebben gezien zijn o.a.: India, Myanmar, Thailand, Amerika, Schotland, Engeland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Jamaica, Sri Lanka en bijna heel Europa.
 • Mijn manier van reizen? Het liefst kamperen met een tentje. Maar Airbnb doen we ook vaak, hierdoor zijn al meerdere vriendschappen ontstaan wereldwijd. <3
 • Ik ben dol op koffie, vooral filterkoffie (chemex). We hebben thuis zelfs een uit-de-hand-gelopen koffiehoek in de keuken. Tim (= meubelmaker) maakte hier een apart meubel voor.
 • Waar ik verder mijn dagen mee vul (of vulde)?
  • Het mezelf aanleren van Adobe (InDesign, Photoshop e.d.)
  • De Franse Taal
  • Reiki
  • Training EQ
  • BHV cursus
  • Seminars over ondernemen
  • Seminars over NLP
  • Training Health & consciousness
  • Training Chalklettering door Sheryl McLean
  • Training Lettering door Bold Statements
  • 6 maanden intensief Business Coaching
  • Stijldansen (ja echt, doen Tim en ik al 8 jaar samen)
  • Salsa
  • Hardlopen (halve marathons)
  • Yoga & meditatie
  • En ik lees elke maand 1 business boek

Dat ben ik. Ik denk dat je nu een goed beeld hebt van wie ik ben en hoe ik ben gekomen waar ik nu ben. 🙂 Ik deel mijn kennis en intuïtieve inzichten die ik bij jou zie, hoor of voel, graag op grote (spreker) of kleine (1-op-1 coaching) schaal. Om jouw leven zo vorm te geven dat je blij bent en gelukkig. Want dit kan iedereen, maar soms heb je een zetje nodig.

Ik heb al best wat mensen zetjes mogen gegeven 😉 het zou een eer zijn om met je samen te werken. Dit doe ik in veel verschillende vormen. Je komt ze tegen op mijn homepage.

Ik ben heel benieuwd wie jij bent als je dit leest. Dus stuur mij gerust een berichtje! Ik hecht veel waarde aan de online-Babette Tasseron community óók offline te ontmoeten. Dus ik sta altijd open voor koffie of thee in mijn fijne studio.

 

Veel liefs en met een glimlach,

Babette Tasseron