0

Babette

Hoe één van mijn coachees mij omschrijft?

“Babette is degene waar je naast gaat zitten op een verjaardag of feest. En voordat je het weet heb je binnen 23 minuten je hele levensverhaal verteld, minimaal 8 goede adviezen gekregen die oprecht en spot-on zijn. Ze voelt heel goed aan op energie-niveau wat je nodig hebt, heel bizar eigenlijk. Ze benoemt datgene wat ze eigenlijk niet kan weten, en het klopt altijd. Daarnaast is ze ook heel praktisch. Dit door haar achtergrond als ondernemer, ontwerper, coach, tekstschrijver en social media manager – deze ervaring neemt ze allemaal mee in het gesprek en in haar coaching. Dat is Babette. Sprankelend, creatief en oplossingsgericht. Ze deelt haar kennis en ervaring op een haar eigenzinnige manier, en ze staat tijdens coaching helemaal in dienst van jou en je energie: om geleidelijk negatieve overtuigingen weg te nemen en daarna te focussen op the fun part: groei, leren en in contact staan met jezelf. Om vanuit daar je (business- of persoonlijke-) leven zó vorm te geven dat je (weer) voelt dat je leeft en dat je zonder haar verder kunt. Ze leert je om zelf de regie te nemen. Ze geeft vertrouwen. En dit was voor mij de belangrijkste basis om te kunnen groeien.”

 

 

Babette: about me.

Grappig feitje. Mijn eerste coachee ben ik letterlijk tegengekomen op een verjaardag van iemand. Er was een klik, er volgde een heel gesprek en patsboem! Ik dacht, waarom gooi ik na 3 jaar ondernemerschap niet de boel om en start ik mijn eigen coach & inspiratie studio? Dit deed ik, in 2019.

Ik coach mensen doordat mijn eigen pad en (levens)ervaring mij zóveel handvatten en inzichten gaven dat ik niet anders kan dan dat delen. Op het moment dat ik naar mijn gevoel leerde luisteren, viel namelijk alles om mij heen op zijn plek.

Ik heb mijn hart gevolgd op zoveel momenten, en dat alles bracht mij iets moois.

Toen ik 18 was: vloog ik in mijn eentje (op 21 september 2007) voor een jaar naar Australië, Nieuw Zeeland en Indonesië.
Toen ik 20 was: werd ik verliefd op Tim, en verhuisde ik hem achterna (naar Amersfoort).
Toen ik 21 was: studeerde ik Facility Management op de HU, en voelde al snel dat de opleiding leerzaam was, maar dat het totaal niet bij mij paste. Teveel structuur, cijfer-gedreven en abstract. Daarom zocht ik, binnen mijn studie, de mensen-gevoel-passie-intuitie kant in het organiseren van evenementen binnen de opleiding, het volgen van een coach-minor, het maken van een reis naar een universiteit in Delhi (India) voor meer diepgang, en het coachen van hbo- en mbo studenten. Het coachen is hier begonnen, in 2010.
Toen ik 23 was: was, tijdens mijn studie, mijn eerste bedrijf geboren: Babi Desi (afgeleid van Babette Desiree). Ik schreef verhalen en gedichten en publiceerde deze op mijn website.
Toen ik 25 was: studeerde ik af, met inmiddels veel ervaring in projecten, evenementen en coaching van mede- (en mbo) studenten.

Mijn gevoel voor taal werd opgemerkt, en het jaar daarna werkte ik als marketeer en social media manager bij een evenementen/horeca organisatie. Ik organiseerde feesten en bruiloften voor 150 personen. Ook werd ik bureau manager bij een coach praktijk, en aansluitend werkte ik bij een ontwerpstudio in Amsterdam als project- en traffic manager en, later, als letter artiest.

Toen ik 26 was: startte ik mijn eerste, officiële (KVK geregistreerde) bedrijf. Babette Schrijft. Ik stortte mij (dit was van 2016 tot 2019) op alles met letters. Krijtborden, babykaarten, ontwerpen, logo’s. Maar ook teksten, social media beheer en persberichten schrijven. Ik gaf door het hele land (krijtbord) trainingen aan bedrijven zoals TEDx, Unilever, PLUS supermarkt, Landal Greenparks. Ik deed heel veel, en wat ik altijd mijn ‘bedrijfje’ noemde, veranderde al snel in een drukke business, waarin ik meer dan 5 dagen per week bezet was met meerdere opdrachtgevers. Dit was ook het moment dat ik voelde: ik heb een bedrijf, géén bedrijfje. En jij, als je als ondernemer dit leest… Óók jij hebt een bedrijf!

Toen ik 29 was: veranderde mijn business steeds meer. Ik deed zóveel, dat ik het gevoel had achterin mijn eigen bus te zitten. Drie keer raden wie er aan het stuur zaten? Mijn klanten. Ik deed alle klussen die binnen kwamen onder het mom ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Wat resulteerde in mooie opdrachten, inzicht in wat ik het leukste vond om te doen en ontzettend veel leerprocessen maar… Ook zóveel verschillende uitingen, dat ik focus miste. En plezier. Mijn agenda was chaos. Ik verdiende goed, ik leerde veel in een hele korte tijd, maar genoot nauwelijks van de indeling van mijn week. Het was leuk, en tof. Maar niet wat ik zocht.

Ik voelde dat er meer was dan dit.

Toen wist ik het: ontwerpen vind ik tof, coachen vind ik nog steeds helemaal te gek. Op een vrijdag besloot ik om mijn bedrijf om te gooien en direct met alles te stoppen wat niet meer bijdraagt aan wie ik wil zijn, en wat ik het liefste doe. Die maandag deelde ik met al mijn opdrachtgevers dat ik een vervanger had gevonden, en dat ik zou stoppen met de klus. En de dag dáárna focuste ik mij alleen nog op dat wat ik het liefste doe. En dit doe ik nog steeds. Wat begon met online- en op-locatie-coaching, resulteerde al snel in de volgende stap: een eigen studio.


Nu ben ik 31 
en heb ik sinds juli 2019 mijn eigen coachstudio in Amersfoort. Ik ben trainer, coach en spreker. Ik coach degene die op zoek zijn naar persoonlijke of zakelijke ontwikkeling in mijn studio in Amersfoort, of online. Ik spreek tijdens seminars en masterclasses over De Kracht van Mindset en hoe dit je helpt in groei, liefde en alles eromheen. Ik werk elke dag met mensen die hun persoonlijke ontwikkeling belangrijk maken: iets mooiers is er voor mij niet. Noem me crazy, maar ik krijg letterlijk kippenvel terwijl ik dit aan het typen ben. Mijn werk maakt me zo immens blij. 

Ik geniet. Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik voel dat ik op het pad zit wat voor mij is. En dat is een pad waarin ik mijn (werk-, reis-, mensen-, burn-out-, coach-, ontwerp-, ondernemers-) ervaring inzet om jong en oudere ondernemende vrouwen te helpen een nog mooier leven te gaan leven. Een leven vanuit intuïtie, vanuit je hart in plaats van je hoofd. Een plek van rust, vertrouwen, lachen, geluk. Dát is mijn leven. En het is mijn missie om jou, je mindset én je bedrijf naar next level te tillen.

Dit doe ik op verschillende manieren.


Wie ben ik buiten mijn bedrijf?

 • Ik ben geboren op 20 augustus 1989.
 • Opgegroeid in Almere Haven.
 • Ik ben de jongste van 3 zussen.
 • Alledrie hebben we iets reislustigs. Zo woonde Kim een paar jaar in Amerika, studeerde Nicky Spaans in Spanje en ik woonde/reisde in Australie/Nieuw Zeeland voor 1 jaar.
 • Ik ben sinds oktober 2009 samen met Tim, de liefde van mijn leven.
 • Ik kreeg zijn achternaam (Tasseron) op 13 februari 2018 in Amersfoort, mijn meisjesnaam is Van den Berg.
 • We hebben een hondje, hij heet Ovide. Ja, van Ovide en zijn vriendjes 😉 We kregen hem met 9 weken, en hij woont sinds December 2018 bij ons – en we kunnen niet meer zonder die kleine doerak.
 • Ik ben dol op reizen, Tim ook. Landen die ik/we hebben gezien zijn o.a.: India, Myanmar, Thailand, Amerika, Schotland, Engeland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Jamaica, Sri Lanka, Marokko en bijna heel Europa.
 • Mijn manier van reizen? Kamperen met een tentje. Maar Airbnb doen we ook vaak, hierdoor zijn al meerdere vriendschappen ontstaan wereldwijd. Ook ben ik op zijn tijd DOL op luxe. Je ziet, ik vind eigenlijk alles leuk. 😉
 • Ik ben dol op koffie, vooral filterkoffie (chemex). We hebben thuis zelfs een uit-de-hand-gelopen koffiehoek in de keuken. Tim (= meubelmaker) maakte hier een apart meubel voor.
 • Waar ik verder mijn dagen mee vul (en afgelopen jaren mee vulde):
  • Het mezelf aanleren van Adobe (InDesign, Photoshop e.d.)
  • De Franse Taal
  • Reiki
  • Training EQ
  • BHV cursus
  • Seminars over ondernemen
  • Seminars over NLP
  • Training Health & consciousness
  • Training Chalklettering door Sheryl McLean
  • Training Lettering door Bold Statements
  • 6 maanden intensief Business Coaching
  • Stijldansen (ja echt, deden Tim en ik 9 jaar samen)
  • Salsa
  • Hardlopen (halve marathons)
  • Yoga & meditatie
  • En ik lees meestal vijf boeken tegelijk! Mijn favo’s vind je hier.

 

Dat ben ik. Ik denk dat je nu een goed beeld hebt van wie ik ben en hoe ik ben gekomen waar ik nu ben. 🙂 Ik deel mijn kennis en intuïtieve inzichten die ik bij jou zie, hoor of voel, graag op grote- (spreker) of kleine (1:1 coaching) schaal. Om jouw leven zo vorm te geven dat je blij bent en gelukkig in jouw leven als ondernemer. Want dit kan iedereen, maar soms heb je een zetje én een cheerleader nodig. En laat ik nu net afgestudeerd zijn in beide 😉

Ik neem mijn cheerleader-schap zó serieus dat ik er zelfs GIF’jes van heb laten maken. I’M NOT KIDDING! Als je mij volgt op Instagram, kom je ze vanzelf een keer tegen 😉

Er gingen een hoop mooie mensen je voor. In 365 dagen coachte ik 148 vrouwen om hun business naar next level te tillen. Het zou een eer zijn om met je samen te werken. Dit doe ik in veel verschillende vormen. Je komt ze tegen op mijn homepage.

Ik ben heel benieuwd wie jij bent als je dit leest. Dus stuur mij gerust een berichtje! Ik hecht veel waarde aan de online-Babette Tasseron community óók offline te ontmoeten. Dus ik sta altijd open voor koffie of thee in mijn fijne studio.

 

Veel liefs en met een glimlach,

Babette Tasseron

 

 

Benieuwd naar de studio waar ik je ontvang, mocht je een keer een sessie boeken?