0

Babette

Hoe anderen mij omschrijven, samengevat in één stuk.

“Babette is het type waar je naast gaat zitten op een verjaardag of feest, puur omdat haar energie fijn en relaxed aanvoelt. En voordat je het weet heb je binnen 23 minuten je hele levensverhaal verteld, 8 goede adviezen gekregen die je oprecht en spot-on zijn. Ze voelt heel goed aan op energie-niveau wat je nodig hebt. Maar daarnaast is ze ook heel praktisch. Dit door haar achtergrond als ondernemer, ontwerper, tekstschrijver en social media manager – deze ervaring neemt ze allemaal mee in het gesprek, in haar coaching. Dat is Babette. Sprankelend, creatief en oplossingsgericht. Ze deelt haar kennis en ervaring op een fijne manier, en ze staat tijdens coaching helemaal in dienst van jou en je energie: om geleidelijk negatieve overtuigingen weg te nemen en daarna te focussen op the fun part: groei, leren en in contact staan met jezelf. Om vanuit daar je (business- of persoonlijke-) leven zó vorm te geven dat je (weer) voelt dat je leeft.”

 

 

Babette: about me.

Grappig feitje. Mijn eerste coachees [spreek uit als coach-ies, zo noem ik degene die ik coach], ben ik letterlijk tegengekomen op een verjaardag van iemand. Klik, heel verhaal – en pats boem! 

Ik coach mensen doordat mijn eigen pad en (levens)ervaring mij zóveel handvatten en inzichten gaven dat ik niet anders kan dan dat delen. Op het moment dat ik naar mijn gevoel leerde luisteren, viel alles om mij heen op zijn plek.

Ik heb mijn hart gevolgd op zoveel momenten, en dat alles bracht mij iets moois.

Toen ik 18 was: vloog ik in mijn eentje (op 21 september 2007) voor een jaar naar Australië en Nieuw Zeeland.
Toen ik 20 was: werd ik verliefd op Tim, en verhuisde ik hem achterna (naar Amersfoort).
Toen ik 21 was: studeerde ik Facility Management op de HU, en voelde al snel dat de opleiding leerzaam was, maar dat het totaal niet bij mij paste. Teveel structuur, cijfer-gedreven en abstract. Daarom zocht ik, binnen mijn studie, de mensen-gevoel-passie-intuitie kant in het organiseren van evenementen binnen de opleiding, het volgen van een coach-minor, het maken van een reis naar een universiteit in Delhi (India) voor meer diepgang, en het coachen van mbo studenten.
Toen ik 23 was: was, tijdens mijn studie, mijn eerste bedrijf geboren: Babi Desi. Ik schreef verhalen en gedichten en publiceerde deze op mijn website.
Toen ik 25 was: studeerde ik af, met inmiddels veel ervaring in projecten, evenementen en coaching van mede- (en mbo) studenten.

Mijn gevoel voor taal werd opgemerkt, en het jaar daarna werkte ik als social media manager bij een evenementen/horeca organisatie. Ook werd ik bureau manager bij een coach praktijk, en aansluitend werkte ik bij een ontwerpstudio in Amsterdam als project- en traffic manager en, later, als letter artiest.

Toen ik 26 was: startte ik mijn eerste, officiële (KVK geregistreerde) bedrijf. Babette Schrijft. Ik stortte mij (dit was van 2016 tot 2019) op alles met letters. Krijtborden, babykaarten, ontwerpen, logo’s. Maar ook teksten, social media beheer en persberichten schrijven. Ik gaf door het hele land (krijtbord) trainingen aan bedrijven zoals Unilever, PLUS supermarkt, Landal Greenparks. Ik deed heel veel, en wat ik altijd mijn ‘bedrijfje’ noemde, veranderde al snel in een drukke business, waarin ik meer dan 5 dagen per week bezet was met meerdere opdrachtgevers.

Toen ik 29 was: veranderde mijn business steeds meer. Ik deed zóveel, dat ik het gevoel had achterin mijn eigen bus te zitten. Drie keer raden wie er aan het stuur zaten? Mijn klanten. Ik deed alle klussen die binnen kwamen onder het mom ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Wat resulteerde in mooie opdrachten, veel leerprocessen maar… Ook zóveel verschillende uitingen, dat ik focus miste. En plezier. Mijn agenda was chaos. Ik verdiende goed, ik leerde veel in een hele korte tijd, maar genoot nauwelijks van de indeling van mijn week. Het was leuk, en tof. Maar niet wat ik zocht.

Ik voelde dat er meer was dan dit.

Toen wist ik het: ontwerpen vind ik tof. Coachen vind ik nog steeds helemaal te gek. Op een vrijdag besloot ik om mijn bedrijf om te gooien en direct met alles te stoppen wat niet meer bijdraagt aan wie ik wil zijn, en wat ik het liefste doe. Die maandag deelde ik met al mijn opdrachtgevers dat ik vervanger had gevonden, en dat ik zou stoppen met de klus. En de dag erna op dinsdag, focuste ik mij alleen nog op dat wat ik het liefste doe.

Nu ben ik 30 en heb ik mijn eigen coachstudio in Amersfoort. Ik ben trainer, coach, en spreker. Ik coach degene die op zoek zijn naar persoonlijke of zakelijke ontwikkeling in mijn studio in Amersfoort, of online. Ik spreek tijdens seminars en masterclasses over De Wet van Aantrekking en hoe dit je helpt in groei, liefde en alles eromheen.

En belangrijker nog: ik geniet. Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik voel dat ik op het pad zit wat voor mij is. En dat is een pad waarin ik mijn (werk-, reis-, mensen-, burn-out-, coach-, ontwerp-, ondernemers-) ervaring inzet om jong en oud te helpen een rijker leven te gaan leven. Een leven vanuit intuïtie, vanuit je hart in plaats van je hoofd. Een plek van rust, vertrouwen, lachen, geluk. Dát is mijn leven. En het is mijn missie om jou te coachen in het (her)ontdekken van jouw missie, en daaromheen je relaties, je baan of bedrijf.


Wie ben ik buiten mijn bedrijf?

 • Ik ben geboren op 20 augustus 1989.
 • Opgegroeid in Almere Haven.
 • Ik ben de jongste van 3 zussen.
 • Alledrie hebben we iets reislustigs. Zo woonde Kim een paar jaar in Amerika, studeerde Nicky Spaans in Spanje en ik woonde/reisde in Australie/Nieuw Zeeland voor 1 jaar.
 • Ik ben sinds oktober 2009 samen met Tim, de liefde van mijn leven.
 • Ik kreeg zijn achternaam (Tasseron) op 13 februari 2018 in Amersfoort, mijn meisjesnaam is Van den Berg.
 • We hebben een hondje, hij heet Ovide. Ja, van Ovide en zijn vriendjes 😉 We kregen hem met 9 weken, en hij woont sinds December 2019 bij ons – en we kunnen niet meer zonder die kleine doerak.
 • Ik ben dol op reizen, Tim ook. Landen die ik/we hebben gezien zijn o.a.: India, Myanmar, Thailand, Amerika, Schotland, Engeland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Jamaica, Sri Lanka en bijna heel Europa.
 • Mijn manier van reizen? Het liefst kamperen met een tentje. Maar Airbnb doen we ook vaak, hierdoor zijn al meerdere vriendschappen ontstaan wereldwijd. <3
 • Ik ben dol op koffie, vooral filterkoffie (chemex). We hebben thuis zelfs een uit-de-hand-gelopen koffiehoek in de keuken. Tim (= meubelmaker) maakte hier een apart meubel voor.
 • Waar ik verder mijn dagen mee vul (en afgelopen jaren mee vulde):
  • Het mezelf aanleren van Adobe (InDesign, Photoshop e.d.)
  • De Franse Taal
  • Reiki
  • Training EQ
  • BHV cursus
  • Seminars over ondernemen
  • Seminars over NLP
  • Training Health & consciousness
  • Training Chalklettering door Sheryl McLean
  • Training Lettering door Bold Statements
  • 6 maanden intensief Business Coaching
  • Stijldansen (ja echt, doen Tim en ik al 8 jaar samen)
  • Salsa
  • Hardlopen (halve marathons)
  • Yoga & meditatie
  • En ik lees elke maand 1 business boek

Dat ben ik. Ik denk dat je nu een goed beeld hebt van wie ik ben en hoe ik ben gekomen waar ik nu ben. 🙂 Ik deel mijn kennis en intuïtieve inzichten die ik bij jou zie, hoor of voel, graag op grote (spreker) of kleine (1-op-1 coaching) schaal. Om jouw leven zo vorm te geven dat je blij bent en gelukkig. Want dit kan iedereen, maar soms heb je een zetje nodig.

Ik heb al best wat mensen zetjes mogen gegeven 😉 het zou een eer zijn om met je samen te werken. Dit doe ik in veel verschillende vormen. Je komt ze tegen op mijn homepage.

Ik ben heel benieuwd wie jij bent als je dit leest. Dus stuur mij gerust een berichtje! Ik hecht veel waarde aan de online-Babette Tasseron community óók offline te ontmoeten. Dus ik sta altijd open voor koffie of thee in mijn fijne studio.

 

Veel liefs en met een glimlach,

Babette Tasseron