0
Blogs

Hey kijk, je draakje groeit!

OMGEVING • als ik iets geleerd heb in de jaren dat ik onderneem, is het dit: energie, mindset én vertrouwen zijn ontzettend besmettelijk. ?

Zowel positief als… Negatief. Want, saboteurs. We kennen ze allemaal. Kun je ze vooraf herkennen? Nee. Ze komen in alle soorten en maten. 

Bij het wisselen van baan: “zou je dat nou wel doen? Je hebt helemaal geen zekerheid!” Of als je een nieuwe richting uitgaat: “Huh, maar… je bent hier toch helemaal niet voor opgeleid?!” en mijn favoriet, wanneer je cursussen/trainingen/coaching volgt: “Maar, dat heb je toch helemaal niet nodig?”

Allemaal zijn ze goed bedoeld: om je te beschermen tegen de grote boze mensen wereld. Niet beseffende dat zij zélf aanvoerder zijn van de grote boze mensen wereld. Want wat blijft er over als de saboteurs hun eigen angsten, aannames en ervaringen weglaten uit het gesprek met jou? Wat blijft er dan overeind?

Enthousiasme (wat tof!), nieuwsgierigheid (oh ik ben zo benieuwd, hoe ben je tot hier gekomen?) & interesse (vertel eens! Hoe ziet die nieuwe stap er voor jou uit?). Oprechte interesse en vertrouwen maken een gesprek zoveel fijner. En, niet geheel onbelangrijk: ze houden je draakje klein. ?

Wij hebben allemaal een klein draakje op onze schouder. Deze voedt zich met angst, zorgen en andere vormen van negativiteit. Vraag jezelf eens af: wie geeft dit draakje te eten? Is het je familie, vrienden, kennissen, collega’s? Of misschien jij zelf? ?

Als het draakje te groot wordt, neemt hij je leven over en zal hij je beperken in het maken van (de juiste) keuzes. Onthoud daarom dit: energie is besmettelijk. Mensen om je heen verzamelen die positief in het leven staan, die passie vertrouwen boven hun angsten – dát zijn jouw mensen. En niet alleen als ondernemer. Nee, ook gewoon. Als mens. ✨

meer van dit? volg mij gezellig op Instagram: @babettetasseron ✨ daar deel ik komende week 3 tips om dit draakje klein te houden.

0 reacties

Laat een reactie achter