0
Blogs

Persoonlijk: over mijn 2018 en de grootse investering van mijn leven

PERSOONLIJK – mijn ervaring is dat álles draait om mindset. Ik neem jullie even mee. Er is er een hoop gebeurd het afgelopen half jaar. Alles over mij, de veranderingen & de grootste investering van mijn leven.
 

HOBBELEN

Vier maanden geleden besefte ik dat ik al een lange tijd achterin mijn eigen bus zat. Deze term hoorde ik voor het eerst tijdens mijn coachingminor, zo’n vijf jaar terug. Achterin je eigen bus zitten is niet zo erg, het hobbelt soms wel lekker en je hoeft je even niet druk te maken over wie je bent, waar je heen gaat en wat je aan het doen bent in je leven. Maar achterin de bus is niets voor mij, dat voel ik al sinds ik bewust bezig ben met persoonlijke ontwikkeling, meditatie, coaching (dat is al zo’n 14/15 jaar).
 

ACHTERIN DE BUS

Afgelopen jaar zat ik er wel. Mijn agenda hing samen met de opdrachtgevers die mij op dit moment belde, en dat ging dus alle kanten op. Mijn enige vastigheid waren 2 marketingdagen voor een vaste opdrachtgever. De rest van de dagen bestonden uit: krijtborden schrijven, coachen, reiki geven, bruiloftskaarten ontwerpen, online-freelance training geven, webteksten schrijven. En nog wat losse klussen. Al die verschillende uitingen van mijn bedrijf vond/vind ik leuk. Ik ken mezelf: ik word ongelukkig van elke dag hetzelfde doen. Ben nooit het type geweest die van 9-17 achter een bureau kan zitten. Ik werk liever van 11-15. En dan ga ik ’s avonds (zoals nu, rond 21.30, weer een keertje ‘aan’). De strekking van mijn week (101 verschillende dingen) vind ik leuk. Maar toen, vier maanden geleden, dacht ik, de VORM vind ik fijn (flexibel werken, met wisselende klussen). Maar toen vroeg ik mezelf af: vind ik de INHOUD nog wel leuk?
 

COMFORTABEL = GEVAARLIJK

Toen was het even stil. En tegelijkertijd héél erg vol in mijn gedachten. Wat vind ik eigenlijk leuk? Waar ik al jaren mensen help om hun passie te (her)vinden en ze (opnieuw) kennis laat maken met de bestuurders-stoel van hun eigen bus, ‘betrapte’ ik mezelf er ineens op dat ik achterin mijn eigen bus zat. Al zo’n jaartje. Dit voelde niet verkeerd, want ik kwam op allerlei plekken, ontmoette veel mensen en verdiende mijn huur + konden nog 2/3 keer per jaar met vakantie. Maar JUIST daarom voelde dit toch een beetje verkeerd, want ineens besefte ik: dit is te comfortabel.

 

COMFORTABEL ZIJN. De vijand van iedereen die verandering zoekt. Nummer één onderwerp in al mijn coaching sessies. Want als je gezellige collega’s hebt, je je huur/hypotheek kunt betalen, soms een uurtje later kunt beginnen of eerder kunt stoppen, precies weet welke (carrière)ladder je kunt beklimmen de komende 3 jaar, een dertiende maand hebt én 29 vakantiedagen (ja, die zijn er) en je op de fiets naar je werk kunt… Kies één of meerdere uit bovenstaande items, gooi ze in de blender en je hebt een zeer succesvolle ik-blijf-zitten-waar-ik-zit cocktail. Smakelijk, maar niet DIVINE. ? Want..


Waarom zou je genoegen nemen met een roseetje (prima), als pina colada eigenlijk je allerliefste-lievelingsdrankje (yaaas) is?

 
DOE MIJ MAAR EEN PINA COLADA
Ik dronk dus al 10 maanden een spreekwoordelijke rose. Terwijl ik pina colada echt VEEL lekkerder vind. Het duurde alleen even voordat ik dat besefte…Toen kwam het volgende: wat ga ik hieraan doen? Ik bén al ondernemer, dus het enige dat ik zou hoeven doen is ‘nee’ zeggen op klussen waar ik eigenlijk mijn tijd niet aan wilde besteden. Maar waar moest ik dan NEE tegen zeggen? Om inzicht te krijgen in dat pad van mijn hart, moest ik eerst weer teruggaan naar mezelf. Wat er die maanden daarna is gebeurd, is onbeschrijflijk en PRECIES waar ik voor sta, en wat ik iedereen in mijn coaching meegeef.
 

TOEN GEBEURDE DIT…

De wet van de aantrekkingskracht. Wat er gebeurde: ik kwam, één week nadat ik besloot ‘dit moet anders’, iemand tegen die als klankbord fungeerde (ja, ook een coach kan een business coach gebruiken) ? En heb kennis gemaakt met een hele specifieke vorm van yoga nidra én coaching, waarin ik precies wist (binnen 30 minuten) waar ik blij van word en hoe mijn toekomst eruit ziet. Ik wist ineens wat ik wilde gaan doen, en alles was duidelijk. Een visuele meditatie waarin ALLES wat ik wilde maar niet durfde te denken (want: te groot, te moeilijk, te ver weg) duidelijk is geworden. De dingen die daarna gebeurden zijn heel bijzonder.
  •  Ik besloot op maandag dat ik mijn pijlen meer ga richten op coachen en gastsprekerschap, en voelde dat dit is wat ik wilde. Ik deelde dit alleen met Tim, verder met niemand. Op dinsdag werd ik gebeld of ik 2 weken later als gastspreker wilde verschijnen op de HU, om te vertellen over het pad van je hart.
  • Binnen 1 maand haalde ik drie(!) toffe klussen binnen waarmee ik de helft van mijn business coach (ik zit in een ontwikkeltraject met fulltime 1-op-1 coaching waar ik 5000 euro voor betaal) terugverdiende
  • Ik kreeg een andere mindset (vertrouwen, visie) en voelde weer die energie en inspiratie stromen die ik de eerste twee jaar als ondernemer volop voelde = vertrouwen = energie = meer klussen = financieel fijn ?
 

5000 EURO VOOR EEN COACH (ja, echt)

Ik betaalde 5000 euro voor fulltime coaching van mijn business coach. De stappen die ik in de tussentijd maakte hebben mij ZOVEEL verheldering gegeven. Ik kan maar één ding doen: en dat is mijn ervaring als coach, mijn leerprocessen van 3 jaar ondernemen én alles wat ik nu beheers door zelf weer mijn ondernemerschap + pad van mijn hart onder de loep te leggen, MET JOU TE DELEN.
 
Deze vorm van yoga nidra + coaching stel ik ter beschikking tijdens het Ondernemende Vrouwen weekend wat in Mei 2019 plaats zal vinden. Dit, met nog veel meer (denk aan: groepsessies, hulp bij de praktische Ondernemerzaken zoals je uurtarief bepalen, maar ook het ontwerp van je logo (die maak ik voor jou, als je nog geen logo hebt!). Dit alles in een kleine setting (max. 14 personen). Het programma is bijna klaar, en de locatie is bijna rond. Naar verwachting zal het op 22 en 23 mei 2019 plaatsvinden, en is de investering tussen de 450-600 euro, afhankelijk van de kosten van de locatie en de indeling van de 2 dagen.
 

JIJ

* Bent een vrouw
* Staat op het punt om voor jezelf te beginnen en je weet al waarmee
* Kunt hulp gebruiken bij alle praktische zaken (wat is het verschil tussen een BTW/KVK nummer, hoe bereken ik mijn uurtarief, hoe bedenk ik een bedrijfsnaam, wel of niet werken voor exposure etc.)
* Kunt een zelfvertrouwen-boost gebruiken
* Bent bereid om in 2 dagen véél te leren
* Ziet het leven positief in
* Staat open voor coaching en creatieve werkvormen
* Vindt het fijn om je ideeën in de groep te delen en van elkaar te leren (community gevoel)
* Kunt even een ‘weekend’ (kan ook 2 dagen doordeweeks zijn) weg gebruiken
* Bent er klaar voor om je creativiteit ‘aan’ zetten en deze de ruimte geven

ABUNDANT
Over de afbeelding bij dit bericht… Mijn basisgevoel is een overvloed aan vertrouwen en ‘dit gaat lukken’ mentaliteit. Die 5000 euro had ik nog niet bij elkaar toen ik mijn coach ‘aannam’, maar dit gaf mij extra motivatie om ervoor te ZORGEN dat dit gaat lukken. Zoals ik vertelde had ik binnen 1 maand de helft van het bedrag al terugverdiend door de mindset die ik heb ontwikkeld na coaching/ervaring. Dit deel ik graag met jou. Ik hoop dat jij over dezelfde mindset beschikt, dat gaat je zoveel brengen. Zo niet, ook hierin kan ik je begeleiden.

TRANSPARANT
Ik wil transparant zijn en mijn reis & zoektocht (die altijd zal blijven bestaan, want ik verander continu, net als jij, net als onze omgeving) met jullie delen. Net als het bedrag wat ik investeerde. Ik wil dat je weet dat het voor iedereen een zoektocht is, en dat alle personen die jij in je omgeving als inspiratie ziet, dit óók hebben meegemaakt en waarschijnlijk nog steeds (opnieuw) meemaken. Dit maakt het leuk! Want als je even geen richting hebt, dan is ALLES mogelijk. En ik weet dat ik jou daarbij kan helpen.
Dat is: als je bereid bent om de stap te zetten en geholpen wil worden. De eerste motivatie komt vanuit jou: intrinsiek. Bij de stappen die daarna volgen sta ik naast je.
Ik hoop dat je erbij bent. Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar. Wil jij als eerste een mail ontvangen zodra je een kaartje kunt kopen? Mail of app (0653777621) mij even. Dan zet ik je op de lijst!
 
X Babette
Lees hier meer over het Ondernemende Vrouwen weekend
& blijf dagelijks op de hoogte via Instagram

0 reacties

Laat een reactie achter