0
Blogs

Serious Lettering

Meer dan twintig letteraars, verspreid over het land met één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor Het Rode Kruis. We verzamelen ons halverwege December in Apeldoorn bij Royal Talens voor een creatieve sessie, waarin iedereen zich uitleeft op zijn/haar manier op papier, canvas of tasjes, koffers, hout. Zes uur lang letteren, en aansluitend alle items verzameld om deze op zaterdag 23 december in de Oranjerie in Apeldoorn te verkopen.

Het is zaterdag, 23 december. Rond 10 uur druppelen de eerste letter artiesten binnen. Samen zitten we ruim acht uur in het winkelcentrum, omgeven door mede-letteraars, om aan zoveel mogelijk letter-vragen van het langslopende publiek te voldoen. Ik letterde wijnhuisjes, enveloppen, kerstkaarten en canvasdoeken. De één specifiek, de ander geeft mij artistieke vrijheid. Het spaarvarken wordt steeds voller. De sfeer is warm en gezellig.

Twee dagen lang bezetten wij dit winkelcentrum. Maar ook achter de schermen halen we geld op: we organiseren workshops in onze eigen stad, maken ontwerpen op maat en delen onze kennis. Met creativiteit, alle positive vibes en hard werken onder het mom

“Community over competition”

halen we een bedrag op wat vele malen hoger is dan we hadden kunnen bedenken. Niet verwacht, wel gehoopt:

10.083 euro!

Ik blik met deze blog terug, vooral in beeld. Dank voor jullie (financiële) steun en toffe reacties! Geniet je nog even mee?

Foto’s door Andre Masse

0 reacties

Laat een reactie achter